Паста с босилек и орехи

Също като 7мин. паста тази не отнема повече време и може да заеме достойно място в графата ‘Гениални аламинути’, ако имах такава, де…

ПАСТА С БОСИЛЕК И ОРЕХИ

½ глава лук

1-2с.л. зехтин

10-15гр пресен босилек

100гр орехи

250мл течна сметана за готвене

2ч.л. песто (дженовезе!, не червено примерно)

Пармезан – по желание

Сварявате пастата, за двама, до желаната твърдост. Аз обикновено сварявам около 250гр суха паста до al dente.

Нарязвате лука на много ситно. После нарязвате орехите и босилека заедно, също много на ситно. В тиган слагате 1-2 супени лъжици зехтин и задушавате лука 3мин. Добавяте орехите с босилека, заливате със сметаната и оставяте на слаб огън да си помислят дали искат доброволно да се сгъстят или ги заплашете, че ще добавите сирене (пармезан примерно). Те се опъват първите 5 мин, но после се предават и си стават гъсти, както си му е реда.

Изцеждате пастата от водата, слагате я отново в тенджерата и добавяте соса. Разбърквате небрежно, изсипвате в чинии и гарнирате с листенце-две свеж босилек.

Бонус: ако ползвате растителна сметана пастата става постна!🙂

2 responses to “Паста с босилек и орехи

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s