Лазаня с рикота и босилек

Лека лазаня с изявен босилков вкус. Бърза за приготвяне, а в същото време много ароматна и вкусна.

ЛАЗАНЯ С РИКОТА И БОСИЛЕК

6-8 готови кори за лазаня, без варене

250мл сметана за готвене

1 кофичка сирене рикота (250гр.)

1 връзка босилек (25гр.)

2 яйца

120гр синьо сирене

Около 15 бр. сушени домати

В купа смесете рикота, босилек, яйца и 200мл сметана. Сметаната, която ползвах беше гъста, почти като кисело мляко. Мисля, че е важно да не е течна, за да може да стегне, когато се готви.

Загрейте фурната на 180˚С.

Във форма за хляб с размери 10/30см (или друга продълговата тава)сложете малко от сместа. После 1-2 кори за лазаня, а върху корите 5 сушени домата и изсипете около 1/3 от рикотата. После сложете пак кори, домати и още рикота до изчерпване на продуктите.

В малка купа сложете останалите 50мл сметана и натрошеното или нарязано синьо сирене. Завършете лазанята с ред кори, които старателно покрийте със сметана и синьо сирене. То се запича много приятно на сравнително твърда, хрупкава, горна кора.

Пъхнете лазанята във фурната и след около 30 до 40 мин е готова.

Реклами

11 отговора на “Лазаня с рикота и босилек

    • муа-ха-ха-ха. не предлагам да не се разстройваме от факта, че ще умрем потънали в цвърчащи тлъстини, НО доволно и охотно яли 🙂

  1. впрочем, днес този блог има нещо като рожден ден на моята планета. най-вече, защото аз прочитам урл-то като ПЕТник тринайсет:) та… Честито! Има ли още от маскарпонето с уиски? :;)

    • Има! Точно вчера гледах маскарпонето в хладилника и си мислех: ‘Време ли е? Не, не е.“ А то се оказа, че ПЕТникът съм чакала 😀
      Идва ми да се покажа на балкона и да викна:
      – Росиииии, прибирай сеееееееееееееееееееееее! Ще ядееееееем.

      • ееех. дори Твоето Маскарпоне не може да бие старите навици. отговорът винаги е:
        – моля те, още малкооо!
        :*

    • Ах, как обичам естети! Както казваше дядо ми, докато забърсваше съсредоточено вилицата с кърпа, преди да подхване съвършенно наредена шопска салата: „Не мога да го преглътна иначе..“ 🙂
      Благодаря за коментара.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s