Риба с прошуто и домашно песто

3

Това е една рецепта, която използва качествата на сушените домати на фурна до предела на възможностите им за галене на  вкусовите рецептори. С много малко усилие може да сглобите вечеря, която ще задоволи дори Гордън Рамзи (или киселата съседка от втория етаж, която все намира за какво да направи забележка).

Използването на възможно най-качествените продукти е разковничето тук. Малко на брой и претърпяващи незначителна топлинна обработка, няма какво да покрие евентуални недостатъци и да им помогне, ако текстурата на рибата е водниста или прошутото е лошо и дебело нарязано. Затова, ако решите да правите тази рецепта, изберете специален случай и се постарайте всичките четири съставки да са на ниво.

2

ПАНГАСИУС С ПРОШУТО КРУДО, ПЕСТО ОТ СУШЕНИ ДОМАТИ С БОСИЛЕК

4 филета охладен пангасиус или друга не тлъста риба

8 ленти прошуто

1 бурканче сушени домати в зехтин (купено или домашно приготвено)

25гр. пресен босилек

Щипка сол

В пасатор сложете доматите и зехтина, добавете босилек и сол. Мелете до получаване на не много гладко песто.

На чиста дъска полагате две ленти прошуто една до друга, намазвате обилно с песто, слагате едно филе от пангасиус напряко и увивате плътно. Нареждате всичките четири увити филета в тава и печете около 20 мин на 200˚С.

Поднасяте със свежа салата и червено вино (и си подгответе подходящи думи за приемане на комплименти).

nf



Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s