Салата от смокини, бъфало моцарела и прошуто

Това е една ужасно красива и вкусна салата.

2

Ароматът на добре узрели смокини, пресен босилек и плътността на моцарелата се смесват при всяка хапка; зрънцата на смокините се пръскат в устата, смесват се със сладостта на меда и пиперливостта на зехтина.

Пир за всички сетива.

3

САЛАТА ОТ СМОКИНИ, МОЦАРЕЛА И ПРОШУТО СЪС ЗАЛИВКА ОТ МЕД И ЛИМОН

500гр добре узрели смокини

200гр прошуто

25гр. босилек

250гр. биволска моцарела (2 пакетчета)

За заливката

6 с.л зехтин

3 с.л сок от лимон

1 с.л мед

Щипка сол

Пипер на вкус

В малка купа направете заливката първо. Смесете захтина, сока от лимон, меда, пипера и солта. Бъркайте с вилица, докато се разтвори меда. Оставете настрана.

В голяма чиния нарежете смокините на половинки и четвъртинки, в зависимост от размера. Резените прошуто навийте на рула и разположете около смокините. Нарежете моцарелата на шайби и босилека на едро и добавете към смокините и прошутото. Залейте с цялото количество заливка, лъжица, по  лъжица.

Върви прекрасно с дъхав хляб и чаша червено вино.

nf

2 responses to “Салата от смокини, бъфало моцарела и прошуто

  1. Салатата наистина е уникална като усещане и вкус. Дори скептични към смесването на вкусове хора я харесаха много. Ама смокините и прошутото, ама меда и моцарелата… Нищо подобно, всичко си подхожда с всичко и е прекрасна комбинация.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s