За тези френски бижута съм писала и преди. Те са моят кошмар, моята любов, изкупление и радост. Направата им прилича на ювелирно изкуство, толкова са капризни, че е достатъчно миг невнимание, за да се наложи след това да ядеш цяла тава неполучили се макаронс сама, преглъщаща сладките белтъци и сълзи едновременно.
Все по-рядко обаче, не ми се получават. Все по-често успявам да ги направя съвършени. Както беше и този път.
Л. донесе от ‘Дар от боговете’ една дузина макаронс от Франция. Всичките различни, красиви и фини. Естествено това ужасно жегна моята амбиция, да се меря с най-добрите и веднага завъртях една доза. Рецептата е ето от тук.
Следвайте я най-старателно и ви пожелавам успех!
Здравей 🙂
Наистина са много хбави макароние. Мога ли да те попитам от къде се сдоби с бадемовото брашно? 🙂
Здравей Ирина, купих бадемовото брашно от Хит. Като влезеш от входа и се озовеш пред зеленчуците, веднага в ляво има ядки. Там. Идва на разфасовки от 120гр., приблизително и никак не брилича на брашно, а на смлени бадеми.
Освен това, ако имаш хубав кухненски робот си купи белени бадеми и можеш да ги смелиш сама, както беше в слушчая с макаруните по-горе.
Трябва да кажеш ако ти се получат 🙂
Благодаря! 🙂
Нямам все още хубав кухненски робот, затова ще опитам с готовото брашно.
Pingback: Френски макарони с бейлис шоко крем·
Pingback: Френски макарони с бейлис шоко крем | Sunshine's kitchen·