Пиле с гъби в бутер тесто

2Тази рецепта е адаптирана от книгата на Джейм Оливър ‘Happy days with the naked chef’ и представи една сериозна морална дилема пред мен. Пълненето на пилето се прави по-много необичаен начин, който не може да се опише с думи, само със снимки. Аз, обаче, готвя сама и нямаше кой да снима как го правя. Тогава реших да снимам снимките от книгата, за да илюстрирам пътя към резултата.

Надяваме се искрено да не съм нарушила една дузина авторски права, нооо доброто готвене изисква жертви и ако трябва да отида в затвора заради пълнени пилешки гърди – готова съм! Шегата настрана – все още не знам дали наистина е неправилно да разпространявам снимките ако споменавам източника..

1

ПИЛЕ С ГЪБИ В БУТЕР ТЕСТО

4 пилешки гърди

½ пакет бутер тесто

170гр пресни гъби (по-добре е да не са печурки)

½ връзка магданоз

20гр ситно счукани орехи

Сол

Пипер

Зехтин

Накълцайте гъбите – на дребно и едро. Загрейте зехтина в тенджера и запържете гъбите около 10 мин на слаб огън. Целта е да се изпари водата. Когато са готови посолете, сложете черния пипер, орехите и нарязания на ситно магданоз, разбъркайте и оставете настрана.

Междувременно нарежете от бутер тестото 4 ленти с дължина около 40 см (колкото е дълъг пакета на бутер тесто Белла) и широчина 7-8 см.

На чиста дъска слагате всяка една от пилешките гърди с тясната част към вас. Правите лек разрез от горе до долу, но без да достига до другата страна. После отваряте прореза и рязвате вътрешната част на пилето от едната и от другата страна. (Виж снимката по-горе). Слагате една супена лъжица от плънката, затваряте джоба, като притваряте двата края на пилето и увивате с лента бутер тесто, така че да заприлича на кроасан.

Редите в тава и печете на 200˚С около 40 мин.

nf

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s