Тапас – салата с ябълки и орехи

Тапас е испанско мезе – много неща, сервирани на малки порции за споделяне с приятели или за лично замезване с бутилка вино. Прекрасен обичай на испанците да имат едновременно разнообразна храна, за да не скучаят сетивата им и в същото време да можеш да делиш трапеза, вино и разговор.

Тапас може да са готови храни – хамон, сирене Манчего (наречено от мен потно сирене, защото винаги се сервира на стайна температура с леки капчици от мазнината избили по повърхността), маслини, артишок. Може да са и традиционно приготвени пълнени домати, морски дарове, салати или печени меса.

1Тази салата е прекрасен акомпанимент за вино. Лека е, заради всички свежи продукти, в същото време е много засищаща. Идеална за летни вечери.

2

САЛАТА С ЯБЪЛКИ И ОРЕХИ

1 ябълка, жълта или зелена

1 краставица

2-3 сварени картофа

180гр скариди

100гр майонеза с горчица

25гр стафиди

25гр орехи

4a

Краставицата и картофите нарежете на едро. Нарежете ябълката на ситно или я настържете. Добавете стафидите, скаридите и майонезата; разбъркайте добре. Поръсете с орехите.

nf

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s