Авокадена салата

Авокадото е едно от любимите ми неща, но е тооолкова трудно за намиране в състояние годно за употреба. Или е зелено, или на точки и със странен вкус, или поочукано и покафеняло. Сигурно не трябва да се оплаквам – все пак идва от другия край на света и не може винаги да е в идеално състояние.

1

За целта като намеря хубаво, зелено авокадо си купувам 3-4 и си ги доозрявам в къщи, на слънце.

Тази салата е с едно от най-хубавите авокада, на които съм попадала. Не исках да му се губи вкуса, като го подложа на много термична обработка и затова направих салата.

АВОКАДО И КРАСТАВИЦА

1 авокадо

1 краставица

½ ч.л маринован джинджър (като за суши)

2 с.л балсамов оцет

5 с.л зехтин

Сол

Разрязвате авокадото на две. Вадите костилката, белите и нарязвате на дълги и тънки ивици. Обелвате краставицата, режете я на две и с помощта на картофобелачка нарязвате много тънки и дълги ивици.

В чаша слагате балсамовия оцет, зехтина и солта и бъркате, докато се получи нещо като сос. Не е нужно много – само колкото да има от всичко, навсякъде.

В чиния редите малко авокадо, краставични ивици, малко джинджър и поръсвате със зехтина и оцета. После пак.

Особено лека и приятна салата за вечеря в топла, пролетна вечер.

nf

2 responses to “Авокадена салата

  1. идеята да слагаш nutrition facts е великолепна! аплодирам
    а ако снимките са твои, вече ще те викам ти да ми снимаш нещата ;;

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s